Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σεμινάριο 24 Ιουνίου 2010

Η επόμενη συνάντηση του ΣΚΨ θα γίνει 
την Πέμπτη 24 Ιουνίου.


Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Πουρνάρη.

Ο τίτλος της εισήγησής της είναι:

Προβλήματα δικαιολόγησης της γνώσης

Για να δείτε την περίληψη της διάλεξης κάντε κλικ εδώ

Το Σεμινάριο Κοσμά Ψυχοπαίδη αρχίζει στις 20:00 (ακριβώς!)

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της αίθουσας της οδού Σταδίου, οι συναντήσεις του ΣΚΨ θα γίνονται στο κτήριο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημ. Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών: Θεμιστοκλέους 6 & Γαμβέτα, στον πρώτο όροφο (πολύ κοντά στην Ομόνοια).

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Διακοπή ολίγων λεπτών

Λυπούμαστε για τη διακοπή που σημειώθηκε στην ενημέρωση του ιστολογίου μεταξύ 3 και 19 Ιουνίου. Ο επιμελητής του ιστολογίου βρισκόταν στη μακρινή Κίνα όπου ως γνωστόν οι υπηρεσίες της Google δεν είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες (αλλά και τούμπαλιν). Προς αποφυγή βεβιασμένων, πλην διαδεδομένων, συμπερασμάτων ας σημειωθεί ότι η Κίνα δεν επιβάλλει φραγή σε όλα τα μπλογκ (π.χ. τα μπλογκ του wordpress λειτουργούν κανονικά).

Για λόγους αρχείου και καταγραφής πεπραγμένων να αναφέρουμε ότι στο παραπάνω διάστημα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις στο ΣΚΨ:

Στις 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε διάλεξη από τον κ. Ανδρέα Τάκη με θέμα: "Bentham: Δημοκρατία και Κυριαρχία".

Η εισήγηση της 10ης Ιουνίου έγινε από την κ. Λία Μελά και είχε τίτλο: "MacIntyre: Κριτική στη νεωτερικότητα" (για την περίληψη κάντε κλικ εδώ).

Τέλος, στις 17 Ιουνίου τη σκυτάλη πήρε η κ. Χρυσούλα Μητσοπούλου η οποία μίλησε με θέμα: "H. Lefebvre: Μεθοδολογικές παρατηρήσεις στην έννοια της καθημερινής ζωής" (για την περίληψη κάντε κλικ εδώ).